Unghii cu gel: Pros and Cons

august 08, 2014 Unknown 0 Comments

   Buna fetelor!!
   
   Azi m-am gandit sa va povestesc putin despre experienta mea cu unghiile "false", mai exact, cele cu gel. Inainte sa indraznesc si eu sa experimentez aceasta metoda de manichiura am rascolit intreg internetul pentru a reusi sa-mi creez o lista de pro si contra. Spre dezamagirea mea nu am gasit nimic relevant, tot ce scria fiind "nu sunt sanatoase" sau "iti distrug unghiile" etc. Cu toate acestea am incercat si nu regret nimic.   
   Ca sa intelegeti de ce am vrut o asemenea schimbare, mai ales ca unghiile mele naturale sunt destul de frumoase, trebuie sa stiti ca unghiile mele naturale sunt striate (rezultat al lipsei de vitaminizare a corpului - desi mananc sanatos, in special fructe si legume, si beau apa cat cuprinde). Acest fapt m-a determinat ca in fiecare saptamana, cand imi faceam manichiura basic, sa le pilesc suprafata cu un buffer pentru a redeveni fina. Niciodata nu am suportat dungile vizibile dupa stratul de intaritor si cele 2 straturi de oja. Deci e de la sine inteles ca unghiile mele erau foarte slabe.
   Astfel, am decis sa incerc aceasta metoda, poate poate vor fi mai rezistente. Cand am mers prima data la prietena care mi le-a pus, nu le-a mai pilit suprafata pentru a le lua din grosime, ci doar pentru a inatura luciul si eventualele grasimi sau impuritati, deci mai nimic. Au iesit superb. Si atunci si urmatoarele 2 luni cand le-am repus. Unghiile si cuticulele nu au fost afectate deloc. Parca sunt chiar mai sanatoase avad in vedere ca inainte imi taiam cuticulele pana la sange, iar acum nu o mai fac. Asta si faptul ca sunt incredibil de puternice. 
   
   Problemele principale care sunt puse in discutie sunt distrugerea unghiei, pauza intre aplicarile gelului si atingerea gelului de cuticula. Toate aceste mituri sunt false. Unghiile nu se distrug daca gelul este inlaturat cu atentie si pricepere (deci nu acasa - si in nici un caz nu prin muscarea unghiei sau alte metode "neortodoxe"). Distrugerea unghiilor este cauzata la constructia unghiei prin aplicarea tipsului. Pauza intre aplicatile gelului nu are relevanta decat in cazuri extreme (mai mult de 2 ani de gel continuu) deoarece cu fiecare aplicare unghie este pilita din ce in ce mai putin, fiind inlaturat doar gelul de pe suprafata ei. Ultimul mit, atigerea gelului de cuticula, nu are decat valoare estetica. Daca incercati sa puneti o picatura de gel pe piele si il introduceti sub lampa ve-ti observa ca nu afecteaza pielea in nici un fel, deci nici cuticula. Ideea acestui "mit" este urmatoarea: daca gelul este aplicat in strat de grosime egata pe toata suprafata unghiei, dupa ce aceasta creste, gelul va lasa o "prapastie"acolo unde a fost lipit de cuticula. Deci el trebuie aplicat in strat din ce in ce mai subtire spre baza unghiei pentru a se uniformiza si confunda cu unghia.
  
   Pana acum sunt doar pros, dar ar fi si cateva cons. Cam dupa 2-3 saptamani de la aplicare incepe sa se vada baza unghiei ceea ce e cam inestetic. Am incercat acoperirea integrala a unghiei cu oja dar se vede diferenta de 1 mm intre grosimea gelului si a unghiei si arata oribil, de unde si un alt motiv contra, nu prea au sens ojele. Se vad frumos cat timp unghia nu e crescuta in exces dar apoi nu mai arata bine. Asta a fost marea mea problema in aceasta vara. Nu am reusit sa-mi folosesc enorma colectie de oje dect pe unghiile de la picioare. Macar m-am autorasfatat si cu pediciuri frumoase saptamanale. :)
   
   In final, eu cred ca voi ramane cu gelul avand in vedere ca practic este aplicat pe unghiile mele, deci este "o oja mai rezistenta" desi ma tenteaza si o pauza in care sa imi pot redescoperi cele 72 de oje din colectie. Totusi, calitatea manoperei, a produselor folosite si a intretinerii manichiurii conteaza, in lipsa lor gelul nefiind decat o oja simpla dar cu un pret mai piperat si care te face sa pierzi 3 ore fara folos.

Unghiile mele naturale:


Unghiile cu gel (in ordinea in care au fost puse):
   Ne citim in curand!

xoxo,

Diana:)


You Might Also Like

0 comments: