avon,

Makeup MAYhem DAY 2: Nail Care Routine

mai 03, 2015 Unknown 2 CommentsHello beauties!


 Chiar dacă la finalul anului trecut vă arătam destul de des oja săptămânii, nu v-am spus niciodată ce fac eu cu unghiile mele defapt, pentru a le întreține frumoase și lungi. Ei bine, chiar dacă pozele astea le am de ceva vreme și acum nu mai am unghiile atât de lungi și frumoase, asta se  întâmplă pentru că nu pot sta să scriu toată ziua la laptop cu unghii uriașe. Acum m-am resemnat și mă rezum la unghii de lungime normală. Nici prea scurte, nici prea lungi, împac și capra (programatorul din mine) și varza (beauty bloggerul care își face veacul prin blogosfera de câteva luni).  

 Această "rutină" începe prin îndepărtarea cuticulelor, evident după ce îndepărtez orice urmă de ojă, întăritor sau grăsime de pe unghii cu un dizolvant fără acetonă. În acest scop folosesc soluția Advanced mira-cuticle vanishing complex de la AVON Nail Experts. Aplic câte o picătură pe fiecare cuticulă și o masez bine. După aceasta împing cuticulele cu un instrument special conceput pentru asta, și le tai cu o forfecuță profesională. Dacă vă întrebați de ce nu folosesc un simplu intrument pentru cuticule, răspunsul este pentru că dacă fac asta, îmi tai și degetele și cuticulele până la sânge. Și asta nu e ok deloc.
 După acest pas, folosesc cele 3 pile pe care le am momentan pentru a da formă unghiei. Nu folosesc niciodată unghiera pentru tăierea unghiei. De fiecare dată folosesc o pilă cu o duritate mai mare (80) pentru a ajunge la lungimea dorită. Pilesc unghia din exterior în interior iar marginile le definesc cu o pilă mai fină (100) pilind de la baza unghiei către vârf. Pila cu duritatea cea mai mică (180 sau 240) o folosesc pentru suprafața unghiei deoarece am unghiile destul de denivelate iar oja se vede foarte urât dacă nu uniformizez suprafața acestora. De multe ori folosesc un buffer pentru suprafață dar în ultima vreme am cam uitat de el pentru că e destul de vechi și trebuie să-mi cumpăr altul.   Apoi aplic unul sau două straturi (în imagine sunt două) de întăritor de unghii. Momentan folosesc Black Diamond Hardener și Oxygen Nail Growth, ambele de la Golden Rose. Le-am achiziționat de pe cosmania.ro și sunt extraordinar de mulțumită de ele. Le alternez, asta însemnând că aplic fiecare dintre ele o dată pe săptămână. Rutina aceasta de unghii se întâmplă o dată pe săptămână (deobicei sâmbătă sau duminică) iar la mijlocul săptămânii când mă plictisesc de ojă și vreau să o schimb, folosesc celălalt întăritor fără să mai repet tot procesul de îngrijire. Unghiile mele s-au însănătoșit considerabil de când folosesc cele două tratamente, ca să nu vă mai spun că îmi cresc cam 3 mm pe săptămână. Vi le recomand pe ambele cu mare drag! 


 Pasul finnal este oja preferată. În acest articol am hotărât să vă arăt o ojă roșie mată, tot de la Golden Rose. Și pe această am achiziționat-o tot de pe cosmania.ro și mă tentează foarte tare să îmi cumpăr și altele. A rezistat pe unghii în mod eroic mai mult de o săptămână fără a se ciobi major pe vârful unghiei. Efectul mat a dispărut cam după 3 zile dar în rest a rămas aproape intact. A treia imagine este făcută cam la 8 zile după aplicare, zile în care am făcut și curățenie, deci am utilizat produse destul de agresive și multă multă apă. 
* Da, știu că trebuie să îmi cumpăr un creion de curățat unghiile, este pe wishlist și se va întâmpla în viitorul apropiat.*


Cam aceasta a fost rutina de ingrijire a unghiilor pe care o am in ultima vreme si o urmez (aproape) cu sfintenie. Sper ca v-a placut acest gen de articol si astept parerile si sugestiile voastre pentru alte articole din seria Makeup MayHem, daca doriti sa stiti parerea mea despre un anumit produs sau despre orice altceva!

Makeup MayHem Day 1                                                                                   Makeup MayHem Day 3

Kisses,


  BLOGLOVIN | FACEBOOK  |  TWITTER  |  ASK.FM  |  INSTAGRAM | PINTEREST

You Might Also Like

2 comentarii:

  1. Ce unghii frumoase ai!!! eu le am de baietel, taiate scurt ptr ca se rup imediat.buuuhuuu

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. si eu le am acum taiate destul de scurt dar imi e dor de ele lungi.. incearca intaritorul Black Diamond, pentru mine a facut minuni din punctul asta de vedere. :D

      Ștergere